Speciale Groei-Ondernemers Challenge Stadsbladbreda.nl


Speciale Groei-Ondernemers Challenge

In november zijn 10 talentvolle Bredase ondernemers gestart met de Groei-Ondernemers Challenge. De deelnemers worden gecoacht op 'n snelle en toekomstbestendige groei van hun bedrijf en het bedrijf dat het hardste groeit, wint de challenge.

BREDA - Deze Groei-Ondernemers Challenge is een pilot van de gemeente Breda. Het past bij de wens van de gemeente om de doorgroei van start-ups te stimuleren. Naast deze challenge heeft de gemeente ook een investeringsfonds voor talentvolle start-ups gelanceerd.

Wethouder Boaz Adank: ,,De gemeente Breda zet sterk in op het ondersteunen van startende ondernemers, via bijvoorbeeld Business Coach Breda. Dat is erg belangrijk, maar de ondersteuning hoeft natuurlijk niet te stoppen zodra een starter succesvol is. Ik vind het belangrijk om start-ups te helpen om de volgende stap te zetten en door te groeien naar kleine bedrijven. Breda heeft immers veel ondernemers met creativiteit, innovatieve kracht en de potentie om door te groeien. En juist die ondernemers gaan we met dit 'Groei-Ondernemers'-programma verder helpen. Want groei betekent banen. En banen betekent een sterke, lokale economie.''

Farid Darkaoui is de projectleider en ontwikkelaar van deze Groei-Ondernemers Challenge.,,Breda loopt voorop als 't gaat om het creëren van werkgelegenheid door middel van het investeren in de start-ups door Business Coach Breda en Starterslift. We hebben nu ook een programma voor de scale-ups. Dat zijn ondernemers met een goed concept dat opschaalbaar is. De groei van deze ondernemingen betekent automatisch meer werk in de stad. Ondernemers leren aan hun business te werken, in plaats van in hun business.'' De 10 ondernemers zijn geselecteerd uit meer dan 60 kandidaten. Natasja Hoogenboom helpt met haar goed lopend bedrijf SalesTAALent dienstverleners bij het inschrijven op aanbestedingen. En daarnaast begeleidt ze bij het schrijven van offertes. Via de challenge wil ze de groeiambities van haar bedrijf vormgeven. Jeroen Smeenk van Jeroen Worldwines is een internationale en snelgroeiende wijnimporteur uit Breda. De uitdaging van Jeroen in de challenge: hoe blijft zijn bedrijf en cashflow in de pas van een snelle groei? Judith Maas, eigenaar van Wimpersalon.nl, zegt over deze Groei-Ondernemers Challenge: ,,De vraag om mee te doen met deze Groei-Ondernemers Challenge kwam voor mij precies op het juiste moment. Wimpersalon.nl en mijn eigen wimperlabel groeien snel. Ik ben vooral op zoek naar stevige feedback en inspirerende voorbeelden.'''

De begeleiding van de deelnemers ligt in de handen van Master Business Coaches. Het programma duurt tot eind december. Na een half jaar volgt een evaluatie van de resultaten en effecten van de pilot.

 

Bron: www.stadsbladbreda.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0