Weingut Dr. Wehrheim


In het pittoreske Birkweiler in de Pfalz-regio in Duitsland ligt het prachtige Weingut Dr.Wehrheim. Deze regio staat bekend  als één van de kwaliteitswijnbouw gebieden in het zuiden van Duitsland. De bodem in dit gebied is zeer divers waardoor de  wijngaarden een breed assortiment aan stijlen presenteren. Zand, kalk, klei en leisteen zijn bodemtypen die hier de  boventoon voeren. Weingut Dr. Wehrheim is een echt familiebedrijf dat veel waarde hecht aan traditie, trends laten ze  graag aan zich voorbij gaan, maar met inzet van moderne technieken wordt zo traditioneel mogelijk wijn gemaakt. Deze  visie is terug te vinden op zowel het wijngoed als in de wijngaarden. Ecologisch en biologische wijnbouw zijn het  handelsmerk van Karl-Heinz Wehrheim die met de hulp van de rest van de familie zorgt voor bijzondere, eerlijke en  finesserijke wijnen. Een greep uit het assortiment laat zien dat er veel mogelijk is om kwaliteit te maken. Zo zien we  Riesling met frisheid, elegantie en mineraliteit, Weisser Burgunder met fruit, harmonie en rondeur en Spätburgunder die  met de fijnheid en complexiteit zo naast grote Bourgognes mag worden geplaatst. Daarnaast staan Sylvaner, Sauvignon  Blanc, Chardonnay, Grauer Burgunder en Muscateller aangeplant voor witte en de Sankt Laurent voor rode wijnen.   Grossen Gewächsen 'GG', Mandelberg en Kastaniënbusch, zijn de Grand Cru wijngaarden van het Domein, oude stokken die in de beste wijngaarden staan, en brengen uitzonderlijke wijnen voort met rijkdom, complexiteit en harmonie die tot de beste van deze Duitse regio behoren.

Weingut Wilhelmshof


Een Amfitheater; zo wordt het panorama van Siebeldingen en het berglandschap al sinds de oudheid omschreven. Dit is het toneel van een bijzonder wijnbedrijf: Wilhelmshof. Dit bedrijf heeft een jarenlange ervaring in wijnmaken die dateert uit de tijd van voor de dertigjarige oorlog. De traditie en passie wordt van generatie op generatie doorgegeven en op dit moment staan twee jonge oenologen, Barbara Roth en haar man Thorsten aan het hoofd van een zeer gastvrij en vriendelijk familiebedrijf. Wilhemshof heeft zich internationaal bewezen in het maken van mousserende wijnen "Sekt", deze top kwaliteit behoort in veel gerenommeerde wijnconcoursen tot de tien beste mousserende wijnen uit de wereld, tussen de grote bekende Champagne huizen. Passie voor wijnmaken in combinatie met bijzondere wijngaarden resulteert in zeer hoge kwaliteit. Het zijn de verschillende wijngaarden die uiteindelijk de stijl van de wijn bepalen, zo staat 'Sonnenschein' voor de wijngaard met gemiddeld 1800 uren zonneschijn in het zuiden van de Pfalz regio en typeert de bodem van de 'Frankweiler Kalkgrube' de wijnen in hoge mate door de kalk in deze wijngaard. De wijnen van Wilhelmshof typeren zich door finesse, elegantie en harmonie met een duidelijke 'Signature' van de wijngaard waar deze druiven worden geoogst. Klei, leisteen en zand zijn de bodemschatten waarop de stokken tot optimale rijping komen. De diversiteit aan druiven die zijn aangeplant zijn; Weißer Burgunder, Grauer Burgunder, Spätburgunder en zeker ook de Riesling, een druif van echte top kwaliteit. Streng toezicht en een biologisch organische manier van werken dragen bij aan de uitzonderlijke kwaliteit die deze familie produceert. De kelder is al even zo belangrijk, de beste wijnen van Spätburgunder, Weis en Grauer Burgunder liggen op houten vaten te rijpen om deze een extra dimensie mee te geven, en de zo beroemde "Sekt" wordt volgens dezelfde methode gemaakt die al jarenlang wordt gebruikt voor Champagne. Dit alles maakt Wilhelmshof tot één van de pareltjes van Duitsland.