Quinta da Lagoalva

De geschiedenis gaat terug naar 1834, het jaar dat Quinta da Lagoalva is gekocht door Henrique Teixeira de Sampayo, de eerste graaf van Póvoa. Een lange traditie van wijnmaken typeert Quinta da Lagoalva dat in 1888 haar eerste 600 vaten wijn presenteerde tijdens de Portugese industrie tentoonstelling. Generaties lang is Quinta da Lagoalva de Cima al familiebezit en alle familieleden zijn afstammelingen van de tweede Hertog van Palmela. Tegenwoordig behoort dit familiebedrijf tot de Soc. Agricola Quinta da Bodegas de Cima. S.A.  De familie bezit 45 ha wijngaarden, bestaande uit de beste "terroirs"(grond) van de Tejo regio. De aanplant in deze wijngaarden is een mix van de beste Portugese en internationale soorten, zoals; Sauvignon Blanc, Alvarinho, Arinto, Fernão Pires, Verdelho en Chardonnay; en rood: Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta Roriz, Cabernet Sauvignon, Syrah, Tannat en Castelão. Een moderne, toonaangevende manier van wijnbouw, is geïnspireerd op de beste Australische wijngaarden. Ook de kelder is geïnspireerd op de nieuwe wereld, gecombineerd met een grote veelzijdigheid van ecologische opties en zorg, in de termen van efficiëntie en effectiviteit. De wijnen zijn het resultaat van de filosofie van de producent met de opmerkelijke kenmerken van de rassen en de unieke persoonlijkheid van Quinta da Lagoalva's microklimaat en terroir.

 

Olijfolie

Ongeveer 200 jaar geleden plantte de tweede Hertog van Palmela de "Quinta da Lagoalva de Cima" olijfbomen, ingesloten door torenhoge bomen van Italiaanse afkomst. Deze bomen staan aangeplant in de zanderige bodem van Ribatejo. Zorgvuldig geëxtraheerd wordt uit de olijfrassen Frantoio en Moraiolo een olie geperst van optimaal rijpe olijven met een fruitig karakter, mild en een klein bittertje en pittige nasmaak.