In het jonge wijngebied Philadelphia in Zuid-Afrika, vlakbij Durbanville is dit bijzondere wijnbedrijf Capaia gevestigd. De 140 hectare wijngaarden zijn in het bezit van de Barones en Baron von Essen uit Duitsland, die dit bedrijf in 1997 hebben opgericht. De locatie ligt ongeveer 30 km van Kaapstad en 10 km van de Atlantische oceaan. Het klimaat in deze regio is vergelijkbaar met die van de mediterrane regio's in Europa. De filosofie van de wijnbouw spiegelt zich aan het Château-principe met druiven van het eigen domein. Passie is hetgeen hier voorop staat bij het maken van zeer mooie en speciale wijnen. De druivensoorten die gebruikt worden zijn de Sauvignon Blanc voor de witte en Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot voor de rode wijnen. De hoge mate van perfectie is terug te vinden in de manier van omgaan met de druiven, die na de oogst op het hoogste niveau van de winery worden aangeleverd en ontdaan van de steeltjes. Dit wordt gedaan om de rode wijn niet te hoeven pompen maar vloeiend te kunnen laten aflopen naar grote tanks van honderdvijftig jaar oud, gemaakt van Frans eiken om hierin direct te kunnen worden vergist. Temperatuurbeheersing binnen deze tanks zorgt voor behoud van aroma's en elegantie. De witte wijnen daarentegen vergisten uitsluitend in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks om de frisheid en finesse te behouden. Het bedrijf beschikt over een kelder waar 1500 Frans eiken barriques liggen om de topwijnen te laten rijpen. 'Capaia' is het vlaggenschip van dit bedrijf en dankt zijn harmonie, complexiteit en balans aan de samenstelling van de diverse druiven uit de beste wijngaarden van het domein. De tweede wijn is een top cuvée van de Merlot en de Cabernet Sauvignon. Deze creaties van buitengewone wijnen dragen mede het signatuur van de internationaal consultant-wijnmakers, Stephan Graf Neipperg en Armin Tement, die de Capaia wijnen in korte tijd internationale klasse en aanzien hebben meegegeven. Oordeel zelf en proef Zuid-Afrika op z'n Best!!!

Delheim Wines


Hoog op de heuvels van de Simonsberg, 50 km van Kaapstad ligt het prachtige familiebedrijf Delheim Estate. De Familie Sperling al generaties bijzondere wijnen met internationale erkenning. Sinds de oprichting in 1938 is er veel veranderd, er wordt op biodynamische wijze druiven verbouwd met respect voor de  natuur en de omgeving.  er staat een breed scala aan druiven aangeplant in de wijngaarden waaronder Sauvignon Blanc, Chardonnay, Chenin Blanc, Rhine Rierling en Muscat Frontignan voor wit en Pinotage, Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Malbec, Petit Verdot, Cabernet Franc dn Ruby Cabernet voor rood. na de handmatige oogst worden de ruiven naar de moderne winery gebracht waar met de nieuwste technieken de wijnen worden geproduceerd.  Temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks garanderen de frisheid en finesse van de wijnen en daarnaast zorgen grote houten vaten voor het klassieke karakter van de wijnen. In tegenstelling tot veel andere wijnproducenten binnen Zuid-Afrika is de stijl van Delheim het beste te typeren als nieuwe Wereld met een dikke knipoog naar de oude Wereld.